Fațade ventilate din ceramică

EQUITONE este un material pentru fațade de culoare autentică proiectat de arhitecți pentru arhitecți. Fiecare panel este unic, subliniind textura naturală, netratată a materialului de bază din fibrociment. Fibrocimentul este compus din ciment, celuloză și materiale minerale. Nimic mai mult. Materialul EQUITONE este disponibil sub formă de paneluri de până la 3.10 m x 1.25 m şi poate fi transformat în orice dimensiune sau formă, folosind echipamente standard atât în atelier, cât și pe şantier. Materialul poate fi perforat sau gravat. Metodele de fixare sunt de două tipuri: vizibilă, prin nituire, și invizibilă, prin fixare mecanică Tergo sau lipire cu adeziv special. Structura de sprijin poate fi din oțel galvanizat, aluminiu sau lemn. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, prin natura culorii sale autentice, EQUITONE garantează detalii clare și un aspect monolitic.

Paneluri pentru fațade EQUITONE

Materialele pentru faţade ventilate EQUITONE oferă o flexibilitate de neegalat în materie de design. Fibrocimentul are o culoare autentică, ceea ce înseamnă că suprafaţa arată textura şi culoarea intrinsecă a materialului Eternit din interior. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, aceste materiale de culoarea autentică a fibrocimentului pot fi transformate în detalii clare și un aspect monolitic. Materialele pentru faţade EQUITONE se fabrică în paneluri de maximum 3.10 m x 1.25 m şi pot fi transformate în orice dimensiune sau formă, folosind echipamente standard atât în atelier, cât și pe şantier. Materialul poate fi perforat şi gravat. A fost folosit de către designeri pentru amenajări interioare sau mobilier. Prin culoarea lor autentică, materialele EQUITONE permit obţinerea unor detalii de mare acuratețe.

Producția de fibrociment - Calcar

Producția de fibrociment - Mixer

Producția de fibrociment - Procesul de producție

Producția de fibrociment - Tambur

Producția de fibrociment - Presă

Producția de fibrociment - Hala de producție

Producția de fibrociment

Când Ludwig Hatscheck a inventat fibrocimentul, la sfârşitul secolului al XIX-lea, el a combinat elementele de bază ale pământului: materiale minerale, apă, aer şi foc (căldură) într-un proces simplu de filtrare. El şi-a denumit rezultatul „Eternit”, sugerând rezistenţa superioară a acestui nou material. Etex, compania din care facem parte, fabrică materiale din fibrociment încă din 1905. Concretizarea cea mai prestigioasă a acestei moșteniri unice de care suntem mândri este gama de materiale pentru fațade EQUITONE.

Procesul de producţie Hatscheck face ca fiecare panel EQUITONE să fie unic, având o textură de fibrociment specifică. Materialele pentru faţade ventilate EQUITONE păstrează aspectul autentic, brut și nefinisat al fibrocimentului.

Istoricul fibrocimentului

În jurul anilor 1950, arhitecţi de top precum Walter Gropius, au iniţiat utilizarea panelurilor din fibrociment cu suprafaţă tratată în sistem de faţade ventilate. În 1954, designerul Willy Guhl a creat celebrul „scaun buclă” dintr-o singură bucată de fibrociment. Acest design atestă calităţile materialului de bază – fibrocimentul: subţire, uşor, dar indestructibil şi frumos.

În 1987, Herzog & De Meuron a proiectat în Laufen depozitul Ricola, folosind paneluri din fibrociment cu suprafaţă netratată. Faţada de tip oblon rezultată, care face referire la forma cutiilor de carton din interiorul clădirii, a inspirat dezvoltarea industrială a materialelor brute, netratate din fibrociment.

Astăzi, EQUITONE are o gamă completă de materiale din fibrociment cu aspect autentic. Arhitecţi celebri contemporani le transformă în modele remarcabile de design de faţadă.

Material: EQUITONE [materia]

EQUITONE [materia]

EQUITONE [materia] este un material colorat în masă, ce scoate în relief frumuseţea fibrocimentului. Materialul îmbină caracteristicile cimentului cu aspectul texturat adus la suprafaţa de fibre. Luminozitatea în continuă schimbare oferă materialului variaţii subtile de lumini și umbre pe fațadă într-un mod natural. EQUITONE [materia] se fabrică în paneluri de mari dimensiuni și poate fi transformat în orice altă marime sau formă, folosind echipamente standard atât în atelier, cât și pe șantier.

Material: EQUITONE [linea]

EQUITONE [linea]

EQUITONE [linea] este un material tridimensional pentru faţade, colorat în masă, ce creează un joc de lumini şi umbre. EQUITONE [linea] afişează o suprafaţă liniară ce evidenţiază textura interioară a fibrocimentului. Schimbarea unghiului luminii oferă faţadei un aspect diferit în fiecare moment al zilei. Materialul se fabrică în paneluri de mari dimensiuni şi poate fi transformat în orice altă mărime sau formă atât în atelier, cât și pe şantier. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, prin natura culorii sale autentice, EQUITONE [linea] garantează detalii clare și un aspect monolitic. Pentru EQUITONE [linea] există atât opţiuni de instalare vizibile, cât şi invizibile.

Material: EQUITONE [tectiva]

EQUITONE [tectiva]

EQUITONE [tectiva] este un material pentru faţade ventilate, colorat în masă, cu o suprafață periată, caracterizată de linii fine de șlefuire longitudinală, cu diferențe subtile, naturale, specifice aspectului intrinsec al materialului. Fiecare panel EQUITONE [tectiva] este unic, exprimând textura naturală, interioară a fibrocimentului. Materialul se fabrică în paneluri de mari dimensiuni de 3.05 m x 1.22 m şi poate fi transformat în orice dimensiune sau formă, folosind echipamente standard atât în atelier, cât și pe şantier. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, prin natura culorii sale autentice, EQUITONE [tectiva] garantează detalii clare și un aspect monolitic.

Material: EQUITONE [natura]

EQUITONE [natura]

EQUITONE [natura] este un material colorat în masă pentru faţade. Fiecare panel EQUITONE [natura] este unic și păstrează la suprafață textura interioară a fibrocimentului. Materialul se fabrică în paneluri de mari dimensiuni şi poate fi transformat în orice dimensiune sau formă, folosind echipamente standard atât în atelier, cât și pe şantier. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, prin natura culorii sale autentice, EQUITONE garantează detalii clare și un aspect monolitic.

Material: EQUITONE [pictura]

EQUITONE [pictura]

EQUITONE [pictura] este un material pentru faţade ventilate din fibrociment cu un aspect arhitectural ultra mat. La cerere sunt disponibile mii de culori mate, în funcție de specificul proiectului. Materialul se fabrică în paneluri de mari dimensiuni şi poate fi transformat în orice altă mărime sau formă atât în atelier, cât și pe şantier. De asemenea, materialul poate fi perforat sau gravat. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, materialul EQUITONE [pictura] este ideal pentru detalii.

Fixare

Paneluri pentru fațade EQUITONE

Materialele pentru fațade EQUITONE pot fi fixate pe structura clădirii utilizând varianta de prindere la fața panelului (fixare vizibilă) sau pe spatele panelului (fixare invizibilă). Panelurile de fațade se montează pe o structură de susținere verticală realizată din profile metalice sau din lemn.

Opțiunile de fixare la fața panelului sunt nituirea pe profile metalice și înșurubarea pe structură de lemn. Opțiunile de fixare pe spatele panelului sunt lipirea cu adeziv special sau fixarea mecanică pe cadre metalice.

Materialele pentru fațade EQUITONE se instalează în sistem de fațadă ventilată. Panelurile se fixează cu rosturi deschise, care adaugă adâncime la nivel vizual și permit ventilarea maximă din spate a sistemului de fațadă. Sistemul de fațade ventilate câștigă popularitate la nivel global, întrucât creează clădiri sustenabile, ce respiră. Sistemul de fațade ventilate împiedică pătrunderea ploii, însă permite eliminarea vaporilor de apă din interiorul clădirii.