climAktiv Plus

AER PROASPĂT – CHIAR ŞI CU FEREASTRA ÎNCHISĂ

Un climat interior optim este vital, având în vedere că peste 90% din viață ne-o petrecem în spații închise. Noile materiale de construcții și izolații, vopselele, sistemele de încălzire sau răcire, ferestre termopan bine izolate duc la o modificare substanțială a proprietaților aerului din spațiile interioare. În aceste condiții un aport de oxigen și o reglare sistematică a umidității aerului sunt neaparat necesare.

Dispozitivele de aerisire SALAMANDER climAktiv Plus asigură o aerisire automată permanentă așa numita aerisire pasivă și funcționează pe principiul compensării diferenței de presiune existentă între spațiul interior și exterior.

Aerisirea corectă a fiecărei încăperi devine din ce în ce mai greu de realizat datorită programului de lucru care ne obligă de multe ori să lipsim de acasă o mare parte din zi. În această perioadă, datorită surselor de umiditate din casă (flori, rufe la uscat, etc.) crește umiditatea relativă a aerului. Dacă se atinge și depașeste valoarea de saturație se va forma condens pe suprafețele mai reci.

În acest caz dispozitivul climAktivPlus vă oferă soluția potrivită împotriva condensului.
Acesta poate fi prevăzut cu un dispozitiv rotativ de închidere/deschidere manuală. Prin cele doua poziții aveți optiunea de a controla aerisirea în momentele în care aveți nevoie.

  • Sunt dispozitive ușor de montat pe produsul finit, nu influențeaza optic fațada;
  • Asigură aerisirea de bază în spațiile cu ferestre închise o mai lungă perioadă de timp;
  • Limitează volumul de aer, nu formează curent de aer în încapere;
  • Datorită modului de funcționare pe baza diferenței de presiune interior/exterior sunt dispozitive pasive, astfel nu e nevoie de consum de energie electrică.

DISPOZITIVUL ROTATIV DE ÎNCHIDERE-DESCHIDERE
AL SISTEMULUI climAktiv Plus


Dispozitivul rotativ de închidere-deschidere se deschide


Dispozitivul rotativ de închidere-deschidere se închide

Dispozitivul rotativ de închidere-deschidere oferă flexibilitate la deschidere şi închidere.

Aerisirea corecta

O aerisire greșită poate duce la o pierdere nejustificată de căldură și la creșterea costurilor de încăzire a locuințelor.

Aerisirea insuficientă reprezintă, în timp, cauza unei umidități ridicate în încapere. Aceasta duce la formarea condensului și mucegaiului dăunator pentru sănatatea celor care locuiesc în asemenea spații.
Printr-o aerisire corectă puteți evita pierderile de căldură precum și formarea condensului și a mucegaiului.

De aceea, conform studiilor efectuate , vă propunem două moduri de aerisire corectă a încăperilor care vă asigură nu numai un climat optim în interior, un aport suficient de aer proaspăt fără a pierde, nejustificat în perioadele reci, căldura acumulată.