bluEvolution 92

Fereastra viitorului.
Perfecțiune – Made in Germany.

Nu doriți să faceți compromisuri atunci când vine vorba de confortul casei și de optimizarea consumului de energie. Nici nu trebuie, le puteți avea pe amândouă.
Sistemul bluEvolution reprezintă în sine o nouă clasă de profile conceput având ca obiectiv coeficientul de transfer termic al ferestrei în întregime. Cu cât acesta este mai mic cu atât confortul dumneavoastră crește iar costurile de încălzire scad.
Sistemul de ferestre PVC cu 6 camere, bluEvolution 92, este orientat spre viitor, are design-ul pragmatic al următoarei generații de ferestre. Combinat cu înălțimea mică de numai 118 mm care permite suprafețe vitrate mari, îndeplinind toate criteriile ecologice și venind cu o suprafață superdensă reprezintă perfecțiunea – made in Germany.

Adâncimea de construcție (92 cm), numărul de camere (6) și aranjarea lor inteligentă, cele trei garnituri de etanșare influențează crucial performanțele tehnice. Chiar în versiunea standard a ferestrei se poate atinge o valoare Uw de 0.83 W/m2K. Cu armături termice și geam termopan de înaltă izolație putem atinge valori de 0.73 W/m2K care depășesc standardele pentru case pasive. Datorită concepției inteligente puteți folosi un pachet de sticlă cu o grosime de până la 60 mm.

Culori și forme

Profilele SALAMANDER îndeplinesc cerințele celor mai creativi și exigenți arhitecți, accentuând atât tușele moderne, dar oferind și posibilitatea renovării clădirilor istorice prin respectarea normelor de protecție.

Nimic nu este imposibil, împreună cu specialiștii germani soluțiile vin natural, înnobilând fațadele și interioarele, lăsând liberă posibilitatea de creație și punând în practică ideile dumneavoastră.

Forme clasice, arce, ferestre segmentate, asimetrice, triunghiuri, geamuri rotunde, ferestre mari, uși culisante, armonice: posibilitățile de creație sunt nelimitate. Totul este posibil: puteți regăsi culorile pădurii, nuanțele nisipului cu ajutorul profilelor în nuanțe naturale, puteți aduce culoarea în casa dumneavoastră cu ferestre în tonuri vesele.
Sau pur și simplu puteți personaliza exteriorul ferestrelor în acord cu arhitectura, lăsând albul la interior pentru a vă permite amenajări diferite în încăperi diferite.
Și toate acestea cu minime costuri suplimentare pentru o mare paletă de culori.

Asigurarea calității

Profilele PVC SALAMANDER sunt :
– fabricate exclusiv în Germania în condiții de înaltă calitate și design;
– agrementate potrivit normelor CE pentru toată Europa;
– agrementate de către INCERC pentru ROMÂNIA.

Institutele europene independente și INCERC Romania au stabilit durata de viață de 50 de ani. Garanția de fabrică este de 5 ani. Profilele rezistă fără probleme căldurilor toride, temperaturilor scăzute, furtunilor sau ploilor torențiale și au nevoie pe toată durata lor de viață de foarte puțină întreținere. Verificările interne, precum și verificările neutre ale institutelor europene recunoscute începând cu prestigiosul IFT Rosenheim garantează materialul și precizia dimensională și sunt confirmate de însemnele de verificare RAL și de certificatul ISO 9001.

O fereastră bine executată și montată care are în componență profile PVC SALAMANDER, feronerie ROTO și sticlă care respectă normele în vigoare trebuie să vă aducă un confort termic deosebit și de asemenea să micșoreze semnificativ poluarea de natură sonoră în casa dumneavoastră. Există însă câteva reguli pe care constructorul de ferestre trebuie să le respecte iar dumeavoastra să știți că sunt respectate pentru ca materia primă de bună calitate să ducă la realizarea unui produs finit – fereastra – la aceeași calitate. Procesul tehnologic al fabricării ferestrei cât și montajul acesteia trebuie să se supună unor reguli pentru ca să nu apară neplăceri de genul: condens, etanșare proastă, pierdere de caldură mare, instabilitate în timp.

ARMAREA

Profilele PVC SALAMANDER se armează cu rigidizări de oșel zincat cu grosimi de 1,5 sau 2 mm în funcție de structura profilului și utilitatea sa. Corespondența corectă între tipul de profil și armatură se găsește în cataloagele tehnice. Pentru verificarea existenței armăturii la locul montajului puteți cere celui care montează să scoată unul din șuruburile cu care s-a prins oțelul de profil și să reintroducă șurubul la o distanță de 1, 2 cm de locul inițial. Dacă șurubul intră greu atunci există armătură de oțel, dacă nu, cereți să vă dovedească existența acesteia prin găurirea tocului sau a cercevelei și astuparea ulterioară a găurii cu un dop de silicon. Prinderea corectă a armaturii se face pe partea tocului care vine în contact cu peretele, cu suruburi autoforante, la distanța de 250-300 mm și 150 mm față de colțul ramei pentru profile albe, iar pentru profilele maro la distanța de 200-250 mm. Pe cercevea șuruburile care prind armătura se vor afla pe partea de așezare a geamului termopan, distanțele fiind aceleași. Și celelalte profile cum ar fi traversa sau stulpul care imparte fereastra trebuie armate cu oțel zincat, cu aceleași prinderi.

EVACUAREA APEI

Evacuarea apei se face prin șlițuri de minim 5×20 mm executate în înteriorul profilului, pe laturile orizontale sus și jos, la 50 mm față de colț și cu o distanță între ele nu mai mare de 1200 mm. Șlițurile exterioare se execută tot la aceeași dimensiune, la 150 mm față de colț, distanța între ele fiind de minim 1200 mm. Acestea vor fi mascate de căpăcele. Pe toc, în locul șlițurilor exterioare se pot executa șlițuri în partea de jos a ramei dacă montajul permite, adică dacă este prevazut cu un înăltător și rămâne spațiu între profil și pervazul exterior.

AERISIREA

Tâmplăria PVC etanșează încăperea mult mai bine decât cea de lemn. Cu toate acestea este necesară prevederea elementelor de tâmplărie cu sisteme de aerisire controlată. Aceasta poate fi facută cu găuri de aerisire pe cercevea, cu garnituri speciale, mai mici decăt garniturile obișnuite, plasate în partea de sus a ferestrei sau cu sisteme speciale de aerisire. Șlițurile pentru scurgerea apei și găurile de aerisire se pot verifica vizualizând elementele de tâmplărie înainte de montare.

IZOLAREA CU GARNITURI

Elementele de tâmplărie PVC SALAMANDER sunt prevăzute cu garnituri de etanșare pentru izolare termică și fonică. Pentru sistemele 2D și Streamline etanșarea se face cu două garnituri de bătaie între ramă și cerceveaua ferestrei plus garnitura de etanșare la exteriorul geamului și cea de pe baghetă la interiorul geamului. În cazul sistemelor BluEvolution și 3D etanșarea se face cu trei garnituri de bătaie, sticla fiind izolată în același mod cu două garnituri pe cele două feșe. Toate elementele fixe ale ferestrei au garnituri de etanșare la interiorul și la exteriorul geamului. Verificați existența garniturilor de mai sus, precum și dacă acestea sunt lipite la îmbinări, mai puțin garnitura de bagheta care este lipită din extrudarea baghetei.

CONDENSUL

Condensul apare în funcție de trei factori: umiditatea interioară, temperatura aerului în interior căt și în exterior. O bucătărie unde se gatește intens sau baia fiind încăperi cu o umiditate mai mare vor fi mai expuse formării condensului. Temperatura interioara scazută, profilele sau garniturile folosite cu parametri necorespunzatori (nu este cazul la Salamander) sunt de asemenea factori favorizanți.
Aerisirea zilnică și corectă a încăperilor este foarte importantă.
Deasemenea garniturile sau sistermele de aerisire automată nu ar trebui să lipsească.

FERONERIA

Feroneria este cea care asigură închiderea și deschiderea perfectă a elementelor de tâmplărie și reprezintă o parte importantă a ferestrelor dvs. Aceasta trebuie să acționeze ușor și fără să agațe și să aibă un punct de închidere la fiecare 800 mm lungime a falțului. Feroneria trebuie să contină balamale inferioare și superioare, mâner de acționare și mecanism de acționare cu “bumbi” sau cu “ciuperci” antiefracție pentru închidere.
Vă recomandăm ca pentru ușile și ferestrele dumneavoastra să aveți în vedere o feronerie germană, de calitate. Pentru a îmbina calitatea deosebită a profilului SALAMANDER cu o feronerie fiabilă și performantă noi oferim produsele ROTO, una din cele mai renumite marci. Feroneriile ce acționează tâmplăria dvs. pot fi recunoscute după ștanța siglelor pe elementele de închidere și mascările din plastic.

MONTAJUL FERESTREI LA BENEFICIAR

Montajul elementelor de tâmplărie la beneficiar se va face în golul de zidărie. Fereastra sau ușa va fi confecționată cu 10-15 mm mai mică față de golul de zidărie pe întreg perimetrul. Cei 10-15 mm se vor etanșa cu spumă poliuretanică care va asigura și protecția termică. Prinderea ramei de zidărie se va face cu ancore de montaj din tablă zincată sau cu dibluri care vor găuri grosimea tocului, mascandu-se apoi cu căpăcele din plastic. Distanța între prinderi va fi de 700 mm sau maxim 150 mm de la colțul ferestrei.

Ecologie

PVC-ul. Logic ecologic.

Ca un producător responsabil de profile PVC de înaltă calitate și ca membru fondator al inițiativei reciclatorilor Rewindo GmbH Germania ecologia este un subiect important pentru Salamander de mulți ani.

PVC-ul este un material compatibil cu ecologia pentru că fabricarea lui consumă relativ puține resurse solide și combustibil. Produsele din PVC destinate construcțiilor sunt ușoare, au durată mare de viață, întreținere ușoară și din aceste cauze sunt considerate prietenoase cu mediul.

Mai mult, PVC-ul se reciclează foarte bine. De mai mult de 10 ani a fost implementat un cerc închis pentru reciclarea lui. Toate capetele și resturile ce rezultă din procesul de producție precum și ferestrele din PVC care nu mai sunt în uz sunt trimise la reciclat.

Tehnologiile Salamander – angajament către protejarea mediului.

Profilele PVC SALAMANDER îndeplinesc toate cerințele ecologice iar producătorul își respectă angajamentul de a avea grijă de protecția mediului în întreg procesul de producție.

Specialiștii SALAMANDER țin cont de cele mai noi exigențe la alegerea materiei prime și în cursul procesului de producție care se desfasoară în Germania cu grijă pentru resursele consumate.
Faptul că PVC-ul este 100% reciclabil este un mare plus din punct de vedere ecologic, ferestrele și ușile vechi constituind o valoroasă materie primă. După demontare, PVC-ul se poate readuce la forma de granule și poate fi utilizat pentru producerea unor noi profile fără nicio pierdere de calitate.

Balanța extraordinară ecologică a ferestrelor din PVC pe toată durata vieții acestora atestă excelentele proprietăți ale acestui material modern.